Na kole dětem

Stali jsme se partnerem nadačního fondu Josefa Zimovčáka

S novým rokem přichází nové příležitosti. Proto jsme se rozhodli stát se součástí jednoho úžasného projektu na podporu onkologicky nemocných dětí Na kole dětem, jehož autorem je cyklista Josef Zimovčák.

Zástupce projektu Na kole dětem Petr Vlček vyzpovídal jednatele naší společnosti Pavla Ondrušku…

Zajímalo nás, kde se dozvěděl o nadačním fondu Na kole dětem. A jak to tak již v životě chodí, byla to náhoda. Na rodinném setkání se potkal s naší koordinátorkou Martinou Střížovou, která je jeho vzdálenou příbuznou. Potkal se i s Josefem Zimovčákem, slovo dalo slovo a Pavel se společně se svým společníkem Bedřichem Soukalem rozhodli naší nadaci podpořit.

Zajímali jsme se i o to, proč si jako společnost vybrali pro podporu zrovna naší nadaci. Pavel řekl, že ačkoliv Thermo-control není nijak velká firma, tak každoročně se snaží, pokud jim to situace umožňuje, podpořit nějakou bohulibou činnost. Protože je založením sportovec, tak se vždy snaží podpořit aktivity, kde hraje nějakou roli sport. Tady je oslovilo spojení sportu s pomocí malým onkologickým pacientům, přišlo jim to smysluplné a my jsme za to moc rádi.

Zjišťovali jsme i jak je na tom Pavel s cyklistikou a zjistili, že na kole už dlouho někam dál nejel, jen někdy za zábavou či do hostince. Sportu se ale věnuje celkem hodně, jen co mu čas a povinnosti ve firmě i rodině dovolí. Rád si zahraje hokej, tenis i další sporty podle časových možností.

Na závěr jsme se zeptali, zda se setkáme v červnu v pelotonu Na kole dětem. Pavel Ondruška účast přislíbil alespoň na kousek některé z etap, nejspíše na jižní Moravě, takže my se budeme moc těšit na setkání ve pelotonu.