V nejchladnějších měsících roku oceňujeme příjemnou teplotu v našem domově. Jak zajistit, aby nás dům po dlouhé procházce v mrazivém počasí vždy uvítal příjemnou teplotou? Co dělat, aby první věcí, kterou musíte udělat po návratu z práce, nebylo zapnutí termostatů na radiátorech a čekání pod dekou na zahřátí místností?

Stačí investovat do osvědčeného řídicího systému a podle toho naprogramovat provoz vašeho radiátorového vytápění.

Radiátorové vytápění – čím se vyznačuje?

Radiátorové vytápění je nejpoužívanější typ ústředního vytápění v České republice. Účinnost vytápění radiátorů závisí na několika faktorech:

  • jejich umístění
  • funkce místností a požadovaná teplota v nich
  • parametry daného topného systému
  • teplotu přívodní a vratné vody do kotle a
  • tepelné ztráty v závislosti na izolaci stěn nebo oken.

Než začnete regulovat provoz topného systému, stojí za to zvážit výše uvedené problémy.

Radiátorové vytápění je vynikající složkou smíšeného vytápění. Určitě stojí za to instalovat je do horních pater a do ložnic. V horních patrech domu radiátorové vytápění nezatěžuje strop, takže je bezpečnější než plošné vytápění. Nižší teplota v ložnici také poskytuje lepší podmínky pro zdravý spánek.

Je třeba si uvědomit, že radiátorové vytápění má nízkou tepelnou setrvačnost, což znamená, že se radiátory rychle zahřívají, ale také rychle ochlazují.

Ekonomické radiátorové vytápění v systému SALUS Smart Home

Aby náš radiátorový topný systém pracoval energeticky efektivně, je třeba zvážit nákup moderních regulátorů teploty ze série Smart Home společně s elektronickými termostatickými hlavami – TRV10RFM , TRV28RFM . Díky přesnému regulačnímu algoritmu zaručují tato zařízení udržení nastavené teploty v místnostech a zabraňují přehřátí, což se každý den promítá do skutečných úspor v rozpočtu domácnosti.

SALUS Smart Home

Jedná se o moderní inteligentní systém určen zejména pro vytápění, který umožňuje propojenost mezi provozem domácích spotřebičů (pravidla OneTouch) a vzdáleným ovládáním zařízení, také prostřednictvím internetu.

Systém SALUS Smart Home, kromě příslušenství pro chytré domácnosti, zahrnuje produkty, které umožňují zónovou regulaci, tj. individuální regulaci teploty v každé místnosti.