Ovládejte hlasově svůj domov pomocí aplikace Google Home

Inteligentní domácnost – současné domácnosti a určitě i budoucí budou stále více a více vybaveny prvky tzv. umělé inteligence. A nejedná se o sci-fi roboty, ale o privátní síť domácích spotřebičů přizpůsobenou vašemu životnímu stylu. Předpokládá se, že díky umělé inteligenci je váš každodenní život pohodlnější, ekonomičtější a bezpečnější.

Světově známý Google Assistant a aplikace Google Home jsou součástí této technologické revoluce, pomocí které můžete ovládat svým hlasem, např. osvětlení, termostaty, inteligentní zásuvky, venkovní či vnitřní kamery. Prostřednictvím aplikace spravujete zařízení kompatibilní s Google Home.

POZNÁMKA: Služba Google Home Voice je k dispozici na milionech zařízení od společnosti Google a dalších dodavatelů systému Android.

Zařízení SALUS Controls spolupracuje s Google Home.

Naše vybrané produkty z řady Smart Home velmi dobře spolupracují s domácím asistentem. To znamená, že rozhraní Google ovládá vybrané produkty SALUS Smart Home správně. V tuto chvíli můžete prostřednictvím Google Home ovládat následující zařízení:

Ovládání světla pomocí hlasových příkazů má řadu výhod. V případě systému SALUS Smart Home připojeného ke Google Home můžete tyto výhody získat díky inteligentní zásuvce a inteligentnímu relé.

Konfigurace tohoto softwaru se vyplatí, protože přináší spoustu výhod, které můžete získat. Například když ležíte v posteli, můžete vypnout světla v celé budově nebo vypnout / zapnout pouze jednotlivé lampy, aniž byste vstali. Po návratu domů pozdě večer můžete zapnout osvětlení ve vybraných místnostech za sekundu. Rovněž, když přicházíte domů a máte například plné ruce, řeknete hlasový příkaz a zařízení splní váš příkaz – osvětlení s vámi bude držet krok. Taková „maličkost“ znatelně zvyšuje pohodlí vašeho života.

Velkou výhodou je také hlasové ovládání topení. Samozřejmě topný systém pracuje nejefektivněji a nejhospodárněji s využitím harmonogramu přizpůsobeným vašemu životnímu stylu, ale existují situace, kdy by mělo být nastavení dočasně změněno.

Použití hlasových příkazů k tomuto účelu umožňuje rychlou reakci, aniž by to rušilo prováděné činnosti. Hlasový asistent vás také bude informovat o aktuální teplotě v dané zóně a umožní vám hlasové řízení tepla v místnostech, kde právě nejste. Důležité je, že simulace konverzace je intuitivní a přátelská ke všem členům domácnosti.

Jak ovládat produkty SALUS Controls přes Google Home?

Nejprve si musíte stáhnout Google Home (aplikace je k dispozici zdarma na Google Play a v App Store).

Dále spusťte službu SALUS Smarthome EU.

Nastavte si svůj inteligentní domov pomocí našeho systému dle následujících pokynů:

Přihlásit se:

Přidejte zařízení, která budete ovládat:

POZNÁMKA: Internetová brána UGE600 („SRDCE” systému SALUS Smart Home) a hlasový asistent Google Home nemusí být ve stejné Wi-Fi síti. Musí být však připojeni k internetu, ale mohou fungovat v samostatných sítích (např. Wi-Fi).

Hlasové ovládání vybraných produktů SALUS Controls v zásadě vyžaduje pouze:

  • stáhnout si aplikaci Google Home,
  • spustit službu Salus SmartHome EU
  • přihlásit se ke svému účtu Google Home, abyste připojili svá zařízení.