Výhody systému Smart Home

SALUS Smart Home je řešení, které pomáhá nejen pohodlně žít, ale také šetřit peníze. S vhodně nastavenými pravidly OneTouch, přizpůsobí termostaty, inteligentní zásuvky a inteligentní relé práci domácích zařízení dle potřeb členů domácnosti.

Automatické ovládání domácnosti je pohodlné a praktické

Systém SALUS Smart Home je založen na síti ZigBee, která se vyznačuje nízkou spotřebou energie, spolehlivým přenosem dat a vysokou úrovní zabezpečení přenosu. S jeho pomocí můžete ovládat:

  • topení (radiátor, podlahové, elektrické, fancoil)
  • osvětlení
  • elektrická zařízení typu ON / OFF

Systém SALUS Smart Home je provozován pomocí bezplatné aplikace (mobilní a počítačové verze). Aplikace vám umožní ovládat domácí nebo kancelářské zařízení odkudkoli na světě. Musíte si pouze vytvořit účet a mít připojení k internetu.

Jak to funguje? Například v předem stanovenou dobu klesne teplota v místnostech na předem nastavené hodnoty a vypne se napájení vybraných zařízení, což automaticky sníží spotřebu energie. Stačí vytvořit pravidlo, které vše vypne např. o půlnoci.

Ovládejte chytře své vytápění a ušetřete peníze

Největší část spotřebované energie tvoří vytápění.

Proto je vhodné, aby vytápění bylo řízeno v místnostech individuálně. Co to znamená? Například při večerní koupeli je dobré udržovat ložnici chladnější než obývací pokoj nebo koupelnu. Při delší nepřítomnosti členů v domácnosti je vhodné v obývacím pokoji udržovat ekonomickou teplotu (ne komfortní teplotu nebo naopak – příliš nízkou). To vše lze si snadno nastavit v aplikaci SALUS Smart Home dle vlastních potřeb.

Ovládání topení – jedna z nejdůležitějších domácích instalací – umožňuje v každé místnosti udržovat individuální teplotu odpovídající její funkci a životnímu stylu členů domácnosti, což zvyšuje komfort bydlení… a snižuje účty za energie. Proč?

Díky tomu se zabrání přehřátí méně frekventovaných místností a zbytečným poplatkům za vytápění, které nikdo nepotřebuje. Díky tomu nedochází k přehřívání – nepříjemnému pro lidi a škodlivému pro životní prostředí.

Sledujte svou denní spotřebu energie

Aplikace SALUS Smart Home zaznamenává spotřebu energie u zařízení ovládaných inteligentními zásuvkami (SPE600). Aplikace díky inteligentním zásuvkám dokáže poukazovat na zařízení s nejvyšší spotřebou. Historie spotřeby (uvedená v diagramech) umožňuje provést výpočet ukazující, která zařízení nepracují efektivně a vyžadují změnu provozního režimu.

Žijte pohodlně a bezpečně

Ovládání vašeho domova prostřednictvím aplikace vám umožňuje regulovat vytápění domu odkudkoli – ať už z pohodlí vašeho obývacího pokoje nebo z opačného konce světa. Ale to není vše. Důležitou funkcí aplikace SALUS Smart Home je zasílání SMS notifikací nebo e-mailových upozornění na zjištěné poruchy, jako je požár (detektor kouře), únik vody v kuchyni (detektor záplav) nebo neoprávněný vstup do domu (dveřní senzor). Takové varování vám umožní reagovat včas a minimalizovat potenciální poškození. Online ovládáním vytápění můžete získat ještě další zabezpečení svého domova.

Aplikace SALUS Smart Home má také funkci skenování, která poskytuje rychlé ovládání budovy a zařízení v ní umístěných. To je ideální řešení v době, kdy chcete mít jistotu např. před odjezdem na dovolenou, že je vše v pořádku – vypnutá světla a elektrická zařízení.

Vybrané produkty řady SALUS Smart Home

Termostat Quantum SQ610 / SQ610RF : pokojový termostat se zabudovaným čidlem vlhkosti. Slouží k ovládání zařízení ze série SALUS Smart Home. Je k dispozici ve dvou variantách, drátové a bezdrátové. Unikátní vlastností drátové verze je možnost ovládat zařízení jak drátově (zařízení připojená k termostatu; centrální svorkovnice pro podlahové vytápění, kotel), tak bezdrátově. S termostatem Quantum máte na výběr řídicí algoritmus: ITLC / Hystereze / algoritmus pro autobalanční pohon THB. Je vybaven funkcí TEPLÉ PODLAHY, která zajišťuje teplou podlahu bez ohledu na harmonogram vytápění. Disponuje PIN zámkem a je možné nastavit teplotní limity.

Inteligentní zásuvka SPE600 :  inteligentní zásuvka je vybavena ochranou proti přetížení (rozšíření elektrické zásuvky) pro ovládání zařízení k ní připojených. Jedná se o prvek systému SALUS Smart Home (časový harmonogram v mobilní aplikaci). Rovněž měří výkon připojených zařízení, zaznamenává historii spotřeby energie (v aplikaci), zvyšuje dosah sítě ZigBee a pracuje s Amazon ALEXA a Google Home.

Okenní / dveřní čidlo SW600 : bezdrátový okenní / dveřní senzor (štíhlá verze), který pracuje ve spolupráci s internetovou bránou UGE600, mobilní aplikací a termostaty řady Smart Home – umožňuje automatické vypnutí vytápění po dobu větrání / otevírání okna nebo dveří.

Proč se vyplatí ovládat vytápění produkty značky SALUS Controls?

Za prvé: přizpůsobením teploty v místnosti aktuálním potřebám (např. 23 stupňů v koupelně, 21 stupňů v obývacím pokoji, 19 stupňů v ložnici) se vyhnete přehřátí méně navštěvovaných místností. Nastavením ekonomické teploty, když jste mimo domov (např. 17 stupňů), zabráníte ochlazení interiéru.

Za druhé: Termostaty SALUS Controls pracují flexibilně. Udržují předem nastavenou teplotu v místnostech. To však neznamená, že když jste mimo domov, nemáte žádný vliv na jejich práci. Díky řadě SALUS Smart Home můžete zařízení ovládat i vzdáleně. Termostaty fungují podle harmonogramu, ale berou v úvahu i vaše manuální nastavení (pomocí aplikace SALUS Smart Home).

Za třetí: regulace vytápění snižuje energetické ztráty během provozu, což přispívá k ochraně životního prostředí a snižuje náklady domácnosti.