Co můžete ovládat se SALUS Smart Home?

Než si odpovíme na tuto otázku, pojďme si nejprve systém SALUS Smart Home představit a ukázat, jak funguje.

Je to moderní systém ovládání inteligentní domácnosti, který zahrnuje nejen produkty Smart Home, ale především systému vytápění. SALUS Smart Home umožňuje vazby mezi fungováním domácích zařízení (pomocí pravidel OneTouch) a ovládat zařízení také prostřednictvím internetu. Systém SALUS Smart Home zahrnuje produkty, které umožňují regulaci teploty v každé místnosti. Rovněž umožňují řídit kotel, čerpadla ÚT, TUV nebo jiné topné či chladící zařízení.

V nabídce SALUS Controls můžete také nalézt příslušenství Smart Home, které posouvá ovládání domácí automatizace na vyšší úroveň.

Kromě termostatů systém zahrnuje:

V systému SALUS Smart Home můžete všechny dostupné prvky spravovat v aplikaci (teplotu na termostatu, chytré zásuvky, relé, aktivátory pravidel). Co konkrétně?

Vytápění

V zásadě máte tři možnosti. Můžete nastavit teplotu odpovídající jednotlivým místnostem (např. různé parametry pro koupelnu, ložnici, obývací pokoj, chodbu). Můžete vytvořit harmonogram vytápění pro každý den v týdnu (např. jiný plán pro všední dny, jiný o víkendech a svátcích). V neposlední řadě můžete bez ohledu na to, kde se nacházíte vzdáleně upravit parametry vytápění vaší domácnosti (např. přepsat teplotu pro příští změnu harmonogramu nebo upravit celý harmonogram).

Osvětlení

Ovládání osvětlení pomocí pravidel OneTouch je nejen efektivní, ale také praktické a pohodlné. Světla můžete zapínat a vypínat v určený čas nebo podle východu/západu slunce. Můžete také (když jste doma nebo mimo domov) jedním pohybem zapnout / vypnout všechna světla a aktivovat dříve uložené pravidlo světelné simulace přítomnosti v domácnosti. Rovněž můžete propojit vybrané osvětlení s dalšími prvky SALUS Smart Home (relé, ovladače, termostaty, senzory), a to provedením jedné akce (např. zatažení rolet) vyvoláte přidruženou, jinou akci (např. rozsvícení světla).

Ovladač rolet a brán

Scénář OneTouch pravidel otevírání a zavírání rolet vám umožní úplnou volnost. Nemusíte se soustředit, že v horkých letních dnech byste měli zatáhnout rolety a chránit tak vaši domácnosti před přehřátím. A umí toho ještě více, např. když jste v práci, můžete kdykoliv zatáhnout rolety v obývacím pokoji. Další výhodou ovládání rolet je plánování doby jejich zatahování a odtahování. Ráno se mohou rolety nejprve otevřít například na 50 % a teprve po několika minutách na 100 %. Večer se mohou zavřít při západu slunce nebo kdykoli jindy. Výhody dálkového ovládání brány nebo garážových vrat snad není potřeba ani vysvětlovat. Nicméně, a to stojí za zmínku, je možné díky vhodně nastavenému scénáři kombinovat otevírání brány nebo vrat společně se zapnutím venkovního osvětlení.

Nezapomeňte, že systém SALUS Smart Home je také nezbytným bezpečnostním příslušenstvím v každé domácnosti. I když nemůžete měnit jejich nastavení, můžete v aplikaci alespoň zjistit, zda správně fungují a zda plní svou funkci. A v případě nebezpečí vám zašlou zprávu s předem připraveným obsahem upozornění. O co se jedná?

O bezpečnostní detektory:

  • Detektor kouře (SD600) – detekuje kouř v reálném čase. POZNÁMKA: lze jej použít jako samostatné zařízení, bez „srdce“ systému (brány UGE600). V tomto případě je aktivní pouze funkce alarmu (poplach je detekován pouze lokálně, nelze odeslat žádné uživatelské oznámení);
  • Snímač úniku vody (WLS600) – detekuje vodu pod senzorem nebo na kontaktech vodičů připojených k senzoru. Musí být vždy použit s internetovou bránou UGE600 a aplikací SALUS Smart Home;
  • Okenní / dveřní senzor (SW600 – slim verze, OS600 – standardní verze) – signalizuje otevření oken/dveří. Měl by být používán společně s internetovou bránou UGE600 a aplikací SALUS Smart Home. Poznámka: ve spojení s pokojovými termostaty automaticky vypíná vytápění po dobu větrání.

Proč se vyplatí zvolit pro svůj domov systém SALUS Smart Home?

Abychom vám dokázali, že náš Smart Home systém je ten pravý, shrnuli jsme jeho hlavní výhody.

Co získáte?